reede, 26. veebruar 2016

Palju õnne, Karel!



Ülevabariigilisele konkursile „Nutikad õpilastööd 2015“ oodati praktilisi õpilastöid, mida saab koolitundides, huvialaringides ja võimalusel ka kodus valmistada. Konkursi eesmärk oli rikastada tehnoloogia valdkonna õppeaineid nutikate õpilastöödega nii, et nende tegemine on õpilastele huvitav ja loominguline.
 Detsembris valmistasime Palupera Põhikooli 3. klassi õpilastega tööõpetuse tundides individuaalselt ja meeskondlikult munarestidest, WC ja majapidamispaberi rullidest, grilltikkudest, kommipaberitest, lõngadest, riidetükkidest loovaid ja loomingulisi konkursitöid. Erilise innukusega paistis silma Karel, kes meisterdas enne tundide algust ja pärast tundide  lõppu. Hommikul klassi tulles vaatas ta oma tööd üle. Silmade särades näitas noormees oma uuendusi, parandusi ja täiendusi. Poiss oli väga loov, leidlik ja fantaasiarikas. Karelil valmis kokku kolm tööd, millest kaks saatsin konkursile.
 Konkursitöö „Tuuleveski energiavabriku“ kohta arvas Karel, et see on tema tuleviku äriplaan- kuidas toota maal elektrit odavama hinnaga? Noormees soovis oma pereliikmetele anda elektrit ja teistele müüa. Töö probleemülesanneteks olid koduses majapidamises allesjäävate materjalide taaskasutus, kuidas lahendada veski valgusprobleem, kuhu panna valgustid?, energia säästlik kasutamine. „Nutikad õpilastööd 2015“ žürii arvas konkursitööst: „Hea tuleviku visioon. Ehitus näeb natuke ulmeline välja, ilmselt tulevikus nii ongi.“
 Karel Kikas koos oma õe Sigri Käosega kutsuti 20. veebruaril Tallinna kohvikusse Reval pidulikule lõunasöögile ja auhindade üleandmisele. Kingituseks fantaasiarikka töö eest sai Karel koolikoti, raamatu, helkuri, pliiatsi ja kommid.
 Eesti Tehnoloogiakasvatuse Liidu tänukirja eduka ja tänuväärse esitluse eest üleriigilisel konkursil „Nutikad õpilastööd 2015“ said lisaks Karelile ka Roosi, Karin, Birgit, Andres, Martti, Karl Markkus, Ergo ja Sander. Õpilastele sooviti jõudu ja pealehakkamist järgnevateks edumeelseteks ettevõtmisteks! Aitäh 3. klassi õpilastele loovate ideede eest!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar