reede, 21. veebruar 2014

Esimene koht tunni projektile „Do and play and learn“

  Valga maakonna inglise keele õpetajate ainesektsioon kutsus Valgamaa 2.-9. klassi õpilasi osalema Maakondlikul konkursil „Huvitav inglise keele tund“. Konkursi eesmärgiks oli propageerida inglise keele õpet, julgustada õpilasi õpetajatele ideid jagama, et selgitada välja, mis on õpilaste arvates huvitav. Konkursile tuli esitada vabas vormis inglise keele tunni projekt, kus oli kirjeldatud vähemalt kolme tundi põnevaks tegevat ja uuenduslikku tegevust koos selgitustega, miks need tegevused õpilastele meeldivad ja kuidas abistavad keele omandamist.
 Enne tunnikava koostamist sai iga õpilane individuaalselt kirjutada lehele oma nägemuse teemal „Huvitav inglise keele tund“ ja pakkuda oma ideid. Enamus õpilastest tahtis mängida Kuldvillakut. Õpilastele pakkusid huvi laulud ja tantsimine koos Matt-iga youtube ja dreamenglish.com keskkonna õppevideode saatel, erinevad rollimängud, täringumängud ning kõikvõimalikud aktiivset liikumist nõudvad paaristööd või rühmatööd.
 Täringumängu “I love football“ koostasid Magnus, Renaldo ja Kaidur. Poiste arvates on rollimängud põnevad, kõik saavad rühmas olla ja kedagi ei jäeta välja ning mängida on lõbus. Mängides saab korrata õpitut ja sõnad jäävad paremini meelde.


 Täringumäng “Let`s count to 9“ tegid Kevin, Raiko ja Magnus. Poiste arvates saab selle mänguga targaks, saab küsimustele vastata, arvata, mõelda ja korrata lausete koostamist.
 Youtube keskkonna lühiklippide tunnis kasutamine (Magnus, Kaidur, Markus) teeb tunni lõbusamaks, saab liikuda, jäljendada erinevaid tegevusi ja näeb kirjapilti ning kuuleb hääldust.
 Veebipõhise Kuldvillaku“ koostasid Marite, Kadri, Eve ja Terle. Küsimused ja vastused trükkisid jeopardylabs.com lehele tublid tüdrukud Marite ja Kadri. Tüdrukute arvates on mäng huvitav, ise on lihtne valmis teha ja reisile minnes on vaja keelt osata. Läbi mängu jäävad küsimused ja vastused paremini meelde. Kuldvillak on põnev ja populaarne telemäng, sellepärast meeldib kolmanda klassi õpilastele. Oma teadmisi saab kontrollida ja mängida järgmisel lingil: jeopardylabs.com/play/english-wow-3.
 Maakondliku konkursi „Huvitav inglise keele tund“ žürii hindas konkursitööde puhul tööde vastavust teemale, kvaliteeti ja originaalsust. 2.-3. klasside arvestuses said Palupera Põhikooli 3. klassi õpilased oma tunniprojektiga „Do and play and learn“ esimese koha.
 Õnne ja edu meile! Koostöös peitub jõud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar