kolmapäev, 30. mai 2012

Matemaatika looduses


 Palupera Põhikooli 2. ja 3. klassi õpilased õppisid „Matemaatikat looduses“. Hoolimata kergest vihmasajust ootas meid Vapramäel vahva retkejuht Anneli Lehtla. Ta saavutas kiirelt kõigi õpilastega kontakti. Iga laps sai kaela kollase või sinise nimesildi lehe, õie, liblikaga. Vastavalt värvile või märgile jagati õpilased erinevates mängudes rühmadesse. Poistele meeldisid jooksmist, täpsust ja kiirust nõudvad ülesanded. Tüdrukutele sobisid rohkem salapärased ja rahulikumad mängud.
 Programmi käigus tegime paelaga erinevaid geomeetrilisi kujundeid ja tähti, koostasime lauseid, kordasime korratabelit, ilmakaari. Panime kokku kaks kaheksa ja üheksa meetrist käbiussi. Järjestasime arvatava kaalu järgi looduslikke esemeid. Doomino mänguga kordasime matemaatilisi mõisteid ja reegleid. Tore oli see, et kõik ülesanded lahendati meeskondlikult, üksteist toetades. Mängu käigus kuuldud vastused jäid paremini meelde.
 Õpilastele meeldis vihmaloitsu tegemine avatud ja suletud silmadega. Natuke võlumaagiat tegi päeva paremaks, aga vihma tibutas ikka omasoodu. Matka viimase mängu- täringumängu- tegid kaasa kuus kõige vapramat matkaselli.
 „Matemaatika looduses“ oli tore. Õpilaste jaoks õhinapõhine elamusõpe. Õppeprogramm pakkus lastele palju rõõmu, võistlusmomente, ahhaa elamust ja mängulusti. Teine ja kolmas klass tänavad lastesõbralikku retkejuhti Anneli Lehtlat ja VVV Sihtasutust toreda matkaelamuse eest Vapramäel.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar